вторник, 21 май 2013 г.

Миди и скариди с люта чушка в сос синьо сирене





























Миди и скариди с люта чушка в сос синьо сирене


Необходими продукти:


20 бр. от по-големите охладени скариди
400 гр. мидени ядки
1 супена лъжица прясно настърган джинджифил
смлян черен пипер на вкус
1/2 шепа наситнен зелен чесън
1 шепа наситнен свеж копър
ако е необходимо стрита морска сол на вкус
сока на 1/2 изцеден  лимон
1 чаена равна лъжичка къри на прах
чили на прах по вкус
1 люта червена чушка
4 супени лъжици синьо сирене от кутийка за мазане ( вид топено сирене )
5-6 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица краве масло на бучка
1/2 чаена чашка вода или скариденият бульон


















































































Приготовление:


* Почистете скаридите от главите, люспите, червото и веничката. Главите и люспите може да поставите в тезнухче и да направите ароматен бульон от тях с който да заместите посочената от мен вода в рецептата.
* Мидените ядки почистете от мустачетата.
* Подгответе си всички продукти, като ги наситните без скаридите и мидите.
* Запържете мидите и скаридите в зехтина с маслото. Добавете  кърито, чилито, сол ако предпочитате и лютата чушка нарязана на парченца. Почти веднага след това сипете малко водичка или ароматния бульон ако сте го приготвили и синьото сирене. 
* Щом сосчето клокне посипете с наситнените пресни подправки.
* Преди да сервирате полейте с лимоновия сок и стрийте черен пипер.
* Това пикатно морско ястие поднесете с препечени филийки.

Да ви е вкусно!


Една бърза ипровизация, която се получи много вкусно и ви я предлагам заедно с чаша студена бира!



































Няма коментари:

Публикуване на коментар