понеделник, 20 май 2013 г.

Великденски яйца с пълнеж





























Великденски яйца с пълнеж


Необходими продукти:


6 бр. сварени яйца, в случая великденски, които са оцветени и предястието става атрактивно с тях, но за останалото време от годината винаги са с натурален цвят и избора на кокоши, пачи или пъдпъдъчи си остава ваш
1 клонче магданоз
2 клончета копър
3-4 листа градински чай - салвия
стрит черен пипер на вкус
3 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица натрошено сирене





























































































































































































Приготовление:


* За да стоят яйцата изправени, се счупват на дъното без да се белят.
* От горния остър край яйцата се обелват до средата. Изрязва се с ножче обелената шапчица и се издълбава жълтъка.
* Белтъците и жълтъците, които сте извадили се намачкват на ситни трохи и към тях се добавят натрошеното сирене, наситнените подправки, черния пипер и майонезата.
* Всичко се смесва добре и се пълни в пош с широк накрайник или ако нямате в найлоново пликче, на което отрежете връхчето, за да шприцовате.
* Яйцата се напълват с подготвената плънка и се декорират със стръкче мента или  джоджен (гюзъм).
* Поднесете готовото пред ястие върху листа от свежа салата.

Да ви е вкусно!


Хубавото на яйчените пред ястия е, че се приготвят лесно и дори да поднесете само сварени яйца със малко сол и червен пипер пак ще стоят чудесно на масата.









































Няма коментари:

Публикуване на коментар