петък, 12 април 2013 г.

Панирани охлюви на клечка





























Панирани охлюви на клечка


Начина на подготовка на охлювите може да видите  тук 


















































































Приготовление:


* Подберете си по-едри ядки и ги наредете на дървени клечки или шишчета. Разбийте яйце, а в друга чиния сипете брашно. Следва позната процедура, а именно паниране.
* Набрашнете подредените ядки, а после ги топнете в разбитото яйце. Повторете процедурата още веднъж.
* Изпържете в загрято олио.
* Сервирайте топлите шишчета върху лимонови шайби и добавете пикантно сосче за топене. Аз използвам ,,Хариса'', това е люта паста с ориенталски произход, но вие подберете соса по ваш вкус.

Да ви е вкусно!






















































Няма коментари:

Публикуване на коментар