четвъртък, 18 април 2013 г.

Пролетно пиле в млечна кашица с лапад





























 Пролетно пиле в млечна кашица с лапад


Необходими продукти:


1 пиле
около 50 листа по-голям лапад
20 стръкчета магданоз
3-4 стръка зелен лук
5 супени лъжици пшенично нишесте или 4 супени лъжици брашно
стрит черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за готвене
1 чаена чаша вода
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
2 лъжици краве масло на бучка

















































































Приготовление:


* Изпържваме нарязаното на малки порцийки пиле в олиото до готовност.
* Добавяме наситнения лук, магданоз, лапад и подправяме на вкус със сол и черен пипер.     
* Наливаме водата и похлупваме, за да се задуши всичко.
* През това време си разбиваме яйцето с малко прясно мляко и нишесте, като размиваме непрекъснато с млякото, докато получим кашица без бучки. Добавяме всичко това към пилето с лапада и разбъркваме докато ястието се сгъсти.
* Сгъстеното ястие е готово и добавяме маслото.
* Разбъркваме за последно и сервираме.
*  Поднасяме още докато е топло.

Да ви е вкусно!


Това пролетно ястие е от семейните манджички. Бих казала, че е предпочитано от женската част на фамилията ни.
































































Няма коментари:

Публикуване на коментар