сряда, 17 април 2013 г.

Мариновано сирене в зехтин с ароматни билки






























Мариновано сирене в зехтин с ароматни билки


* Това е моят вариант на сирене в масло, мезе, което често присъства на нашите трапези, но с различни подправки.
* Нарежете избраното от вас сирене на едри кубчета.
* В добре измит и подсушен буркан поставете ред сирене, пуснете натрошен черен пипер и бахар. Отново ред сирене и поставете сушена люта чушка, листенца босилек  и пак сиренце. Добавете рукола и сушени домати, като завършите отново със сирене и няколко зърна черен пипер.
* Всичко това полейте със зехтин, за да се запечата и оставете да престои няколко дена.
* Разбира се, мезето може да се сглоби в чиния и да се хапва веднага, но престоя му го прави пикантно, вкусно и ароматно сирене.
* Бихте могли да комбинирате с други билки, подправки и да замените зехтина с олио. Една от най-широко използваните комбинации е сирене, олио, червен пипер, чубрица и шарена сол. Но понякога добавката на стрита скилидка чесън, превръща мезето в апетитна разядка към току що изпечен домашен хляб.

Да ви е вкусно!





























































































































































































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар