четвъртък, 11 април 2013 г.

Диви охлюви с ориз





























 Диви охлюви с ориз


Необходими продукти:


2 шепи сварени охлювени ядки
1 шепа ориз
сол на вкус
стрит черен пипер на вкус
стрит сладък бахар на вкус
2 стръка пресен лук
7-8 стръка магданоз
олио за готвене
бульон от сварените охлюви








































































































































Приготовление:


* Как да почистите и подготвите охлювите за основната рецепта ще намерите  тук .
* Измийте ориза и го изцедете добре.
* Наситнете си магданоза и зеления лук.
* В тенджерка загрейте 4-5 супени лъжици олио и запържете ориза с магданоза и лука. Добавете си подправките ( сол, черен пипер, бахар ), добаветете и охлювените ядки и разбъркайте.
* Налейте вместо вода от бульона в който са се варили преди това охлювите, като съобразите съотношението на ориза и водата. Моето сътношение е 1 част ориз и 2 и 1/2 части бульон.
* Разбъркайте и похлупете ястието за да се свари  на тих огън. 
* Щом ориза абсорбира всичката течност, ястието е готово.
* Сервирайте като гарнирате с още пресен магданоз.
* Ако желаете може да използвате предварително почистени и обварени черупки, които да добавите към готвещия се ориз с охлювени ядки.
( Не забравяйте като солите ястието, че бульона също е посолен.)

Да ви е вкусно!


Тази рецепта също я приготвям по памет от кухнята на дядо. Като съм я осъвременила по свой вкус, защото той слагаше всичко в една тенджера и не си правеше труда да вари предварително охлювите. Пак ставаше вкусно, но ориза доста се хлъзгаше.









































Няма коментари:

Публикуване на коментар