понеделник, 1 април 2013 г.

Хляб с естрагон и копър





























Хляб с естрагон и копър


Необходими продукти;


около 1 кг. брашно
1 и 1/2 чаени чаши кисело мляко ( 2% )
1 пакетче суха мая ( 7 гр. )
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1 шепа наситнен пресен естрагон ( ако ви е силен аромата му, сложете по-малко )
1/2 шепа наситнен пресен копър
1 яйце
50 мл. зехтин























































Приготовление:


* В по-голяма купа изсипваме киселото мляко, зехтина, захарта, маята, яйцето, наситнените копър и естрагон и разбъркваме.
* Започваме да добавяме пресятото брашно със солта и да месим.
* Месим тестото докато стане мекичко и еластично без да лепне, ако е необходимо добавете още брашно.
* От омесеното тесто оформяме питки или хляб с желаната от вас форма.
* Оставяме така подготвения продукт да втаса, докато обема му се увеличи поне двойно.
* Втасалите питки намазваме с малко зехтин.
* Печем в затоплена фурна на 250 градуса до готовност.
* Готовите хлебчета намазваме отново със зехтин и покриваме с дебела кърпа за около 15-20 минути.
* След това време може да си ги хапвате.

Да ви е вкусно!


Тази комбинация си е по мой вкус и подхожда не само на сиренце, но и на топли доматени сосове. Дава завършен вид на пролетно-летни салати, както и на пържени тиквички, печени пипери, а защо не и на лятно кьополу.

































































Няма коментари:

Публикуване на коментар