понеделник, 4 март 2013 г.

Ориенталска крем супа от червена леща






























Ориенталска крем супа от червена леща


Необходими продукти:


500 гр. червена леща
около 4 литра вода
1 кафена чашка олио
1 голяма глава чесън
1 голям морков
1 супена лъжица невенов шафран
1 чаена равна лъжица къри ориент
1/2 чаена лъжица смлян кориандър
1/2 кафена лъжичка куркума
1 супена лъжица краве масло (бучица)
сол на вкус

При сервиране на порция:


2-3 супени лъжици течна натурална сметана
1 супена лъжица заквасена сметана
1-2 перца наситнен пресен лук
5-6 ивички от невеновия (лъжливия) шафран(ако имате истински би било чудесно)





























Приготовление:


*В тенджерата се исипва олиото, наситнения морков и наситнените скилидки почистен чесън.
*Слагат се и сухите подправки.
*След като лекичко ги близне горещото олио и са си освободили ароматите, към тях се добавя почистената и измита леща.
*Доливаме вода, похлупваме с капак и варим до готовност.
*Преди да я пасираме слагаме бучка краве масло, за още по благ вкус.
*Поднасяме по желание със сметаните, няколко шафранови нишки, наситнените пресни перца от лук и няколко препечени филийки.

Да ви е вкусно!


Комбинацията от видове подправки си е личен избор, това е моята комбинация, надявам се да ви хареса.



































Няма коментари:

Публикуване на коментар