четвъртък, 21 март 2013 г.

Супа крем от тиква с прошуто и ядки





























Супа крем от тиква с прошуто и ядки


Необходими продукти:


1 кг. тиква 
200 гр. финно нарязано прошуто
100 гр. ядки (може тиквени, орехови или шам фъстък по избор, аз ползвах тиквени и шам фъстък)
100 гр. натурална течна сметана
заквасена сметана по желание при сервиране
сол на вкус
зехтин за готвене
2-3 лъжици натурално пшенично нишесте
няколко стръка пресен магданоз












































































































Приготовление:


*Тиквата се почиства от семките, нарязва се на едри късове и с кората я запичаме на фурна, като леко я посоляваме и поливаме със зехтин.
*В тенджера с малко зехтин, остъргваме месото на опечената тиква и добавяме сметаната за готвене.
*Разбъркваме докато се получи гъста каша и доливаме вода до желаната от вас гъстота ( аз предпочитам да е по-гъста).
*Оставяме супата да се свари на много тих огън.
*Оплътняваме я с нишестето като го разтворим в съвсем мъничко вода и го добавим към супата при непрекъснато бъркане.
*Щом е готова я дръпнете настрана и похлупете да не изстива.
*Тънките парчета прошуто навийте на розички и леко запечете на сух тиган, за да запазят формата, която сте им придали и да усилят вкуса си.
*Избраните от вас ядки натрошете и също запечете на тиган, за да им се вдигне аромата.
*Отделно наситнете магданоз и вече сте готови да сервирате.
*Сглобете супата крем, като гарнирате с квасена сметана, малко ядки, наситнен магданоз и розичка прошуто.


Да ви е вкусно!




























Надявам се моят вариант на супа крем от тиква да ви допадне!




































Няма коментари:

Публикуване на коментар