понеделник, 18 март 2013 г.

Сирене запечено в хартия с чери доматчета и забулени яйца





























Сирене запечено в хартия с чери доматчета и забулени яйца


Необходими продукти:


За една порция е необходимо парче саламурено сирене около 60 гр.
Няколко листенца пресен босилек.
Няколко листенца рукола.
Зехтин за приготвянето.
Клонче чери доматчета.
1-2 яйца
Хартия за печене.



























































































































































































Приготовление:


*За всяко парченце сирене си отрежете по-голямо квадратче от хартията за печене така, че да можете да го завиете добре.
*Капнете малко зехтин, сложете 1-2 листенца босилек или рукола, а отгоре им сиренцето. Върху него капнете отново зехтин и пак сложете листенца.
*Завийте на пакетче.
*В тавичка подредете пакетчетата, до тях клончета чери доматки, пуснете отгоре им няколко листенца босилек и ги накапете със зехтин.
*Запечете във фурна.
*Щом са готови ги разпределете по порции.
*Докато чакате да се опекат заврете вода с малко оцет.
*Във врящата вода чупете на ниско едно по едно яйцата. Изчакайте ги да се забулят и поднасяйте добре изцедени върху сиренцата.
*Добре би било да ги оставите рохки, за да може щом се забоде виличката, жълтъчето да се спука и апетитно да облее част от сиренцето.
*Освен малкия сандвич с прошуто, който ви препоръчвам, може да поднесете с препечени филийки.
*Допълнете с прясна рукола и няколко капки зехтин.


Да ви е вкусно!


















































































Тази вкуснотия ми я правеше тати, когато се инатях и не исках да ям, но той запичаше сиренето на котлона в лист от ученическата ми тетрадка, а яйцето в друг лист от тетрадка пак директно на котлона. Облизвах си пръстите! Варианта, който сега ви предлагам съм го подобрила с годините и според това какво ще реша да комбинирам в момента. Дано да съм успяла да ви предам това вкусно блаженство от детските си години, макар и в по-модерен вариант!








































Няма коментари:

Публикуване на коментар