събота, 16 март 2013 г.

Канелени ябълки с кокосова сметана





























Канелени ябълки с кокосова сметана


Необходими продукти:


2  сочни големи ябълки от кисел сорт 
1/2 чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички кафява захар
50 гр. краве масло
100 гр. кокосова сметана


Приготовление:


*Обелваме ябълките и запазваме част от обелката за декорация.
*Почистените ябълки нарязваме на средно големи кубчета.
*Загряваме лекичко тиган и поставяме кубчето масло да се разтопи, а към него добавяме ябълките.
*Запържваме ги само колкото да омекнат и да поемат аромата на маслото.
*Поръсваме със захарта и канелата. Захарта бързо се стапя и карамелизацията настъпва почти веднага.
*Добавете кокосовата сметана и разбъркайте.
*Оставете мъничко да попият всички аромати в ябълките.
*Използвайте коричките от ябълките, за да декорирате десерта и го сервирайте студен във сос от кокосовата смета и ако ви се намира бял сладолед, би било чудесна комбинация. 

Да ви е вкусно!
































Няма коментари:

Публикуване на коментар