четвъртък, 14 март 2013 г.

Копривена супичка със сирене и забулено яйце





























Копривена супичка със сирене и забулено яйце


Необходими продукти:


100 гр. сурова коприва
6 яйца
150 гр. сирене
3 супени лъжици брашно
100 мл. натурална сметана за готвене
3-4 супени лъжици олио
при сервиране по 1 супена лъжица квасена сметана













































































































Приготовление:


*За да не си жулите ръцете със суровата коприва, ползвайте медицински ръкавици.
*Измийте добре копривата.
*Бланширайте я във вряща подсолена вода за 2-3 мин.
*Изплакнете я и нарежете на ситно.
*Водата се подменя със студена.
*Изсипваме в нея копривата, добавяме натрошеното сирене, олиото и варим за 10 мин.
*След което в купичка размиваме брашното със сметаната за готвене, като добавяме малко от горещата супа, за да изравним температурите на двете течности.
*Накрая смесваме всичко и разбъркваме добре.
*В горещата супа счупваме едно по едно яйцата и ги пускаме от ниско, за да не се разстелят по цялата тенджерка.
*Без да бъркаме изчакваме 2-3 мин. само колкото яйцата да се забулят и можем да сервираме.
*Поднасяме на порция по 1 яйце и лъжица квасена сметана.
*Супичката не се соли заради сиренето, но вие сами може да си прецените дали да добавите още сирене или да заместите със сол.

Да ви е вкусно!




























Според мен това е една чудесна пролетна супичка. Лесна, лека, много вкусна и не на последно място полезна. Всеки, който обича пролетните зелении може да замени със спанак, лапад или просто да комбинира. Ако не ви допада моя вариант със забулените яйца, може да си направите стандартна застройка. Не е задължително да следвате рецептата, просто направете така, че на вас да ви харесва.
































Няма коментари:

Публикуване на коментар