сряда, 13 март 2013 г.

Пене Ригате на фурна с прошуто и чери





























Пене Ригате на фурна с прошуто и чери


Необходими продукти:


500 гр. паста Пене Ригате
1 топчица Моцарела
200 гр. прошуто
2 супени лъжици краве масло на бучка
250 гр. кашкавал
200 гр. чери домати
2-3 стръкчета босилек
4-5 супени лъжици зехтин













































































Приготовление:


*Сваряваме пастата във вряща подсолена вода.
*Сварената паста се отцежда и прехвърля в тава.
*Към нея докато е топла се добавят кравето масло и зехтина. Слагаме нарязаното прошуто, чери доматчетата на четвъртинки, листенцата босилек, накъсаната на ивички моцарела и разбъркваме всичко.
*Най-отгоре настъргваме на едро ренде кашкавала. 
*Запичаме във фурна и щом кашкавала се разтече, значи всичко е готово.
*Сервираме Пене Ригате докато е топло, като добавяме още няколко листенца свеж босилек.


Да ви е вкусно!







































































Няма коментари:

Публикуване на коментар