петък, 8 февруари 2013 г.

Мезенце от пълнени люти чушлета





























Мезенце от пълнени люти чушлета


Необходими продукти:


люти чушки
сирене
яйце






















































Приготовление:


Хубаво е, обработката на лютите чушки, а и целия процес, да се извърши с медицински ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете си от подлютяване. 
Изрязваме дръжките с малка част от чушлето ( запазваме я за после ). С малко ножче внимателно изчистваме семенниците и ги отстраняваме. 





















































За плънката, разбиваме яйце и натрошаваме малко сирене до образуването на гъста каша.
С получената смес, напълваме плътно чушлетата и ги затапваме със заделените дръжки.



























Подреждаме в тавичка, поръсваме ги  с малко олио и запичаме във фурната на 200 градуса.




























Готовите чушлета се оставят да изстинат и така се поднасят.
Сервирайте по няколко бройчици, тъй като, те все пак си остават лютички. Може да добавите малко сиренце на кубчета, полято със зехтин, резенче сварено яйце и всичко това да придружите с прекрасно любимо вино. 


Да ви е вкусно!




























Идеята за тези чушлета ме споходи, след като ми остана плънка от пълнените пиперки и се чудех какво още да направя, дали да е омлет или просто да я добавя към пипера, но понеже имах и люти чушки, се запитах какво ли ще стане, ако пробвам да напълня и тях. Е, резултата много ми хареса и продължавам да го повтарям често. Оказаха се чудесно мезенце за бяло или червено вино.



























А  тези прекрасни вина, заради които направих днес лютите чушлетата, са подарък на съпруга ми от негов приятел. 


















































Няма коментари:

Публикуване на коментар