петък, 8 февруари 2013 г.

Мезенце от пълнени люти чушлета

Мезенце от пълнени люти чушлета


Необходими продукти:


люти чушки
сирене
яйце


Приготовление:


Хубаво е, обработката на лютите чушки, а и целия процес, да се извърши с медицински ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете си от подлютяване. 
Изрязваме дръжките с малка част от чушлето ( запазваме я за после ). С малко ножче внимателно изчистваме семенниците и ги отстраняваме. 

За плънката, разбиваме яйце и натрошаваме малко сирене до образуването на гъста каша.
С получената смес, напълваме плътно чушлетата и ги затапваме със заделените дръжки.Подреждаме в тавичка, поръсваме ги  с малко олио и запичаме във фурната на 200 градуса.
Готовите чушлета се оставят да изстинат и така се поднасят.
Сервирайте по няколко бройчици, тъй като, те все пак си остават лютички. Може да добавите малко сиренце на кубчета, полято със зехтин, резенче сварено яйце и всичко това да придружите с прекрасно любимо вино. 


Да ви е вкусно!
Идеята за тези чушлета ме споходи, след като ми остана плънка от пълнените пиперки и се чудех какво още да направя, дали да е омлет или просто да я добавя към пипера, но понеже имах и люти чушки, се запитах какво ли ще стане, ако пробвам да напълня и тях. Е, резултата много ми хареса и продължавам да го повтарям често. Оказаха се чудесно мезенце за бяло или червено вино.А  тези прекрасни вина, заради които направих днес лютите чушлетата, са подарък на съпруга ми от негов приятел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар