неделя, 3 февруари 2013 г.

Богата салата





























Богата салата


Необходими продукти:


тиквичка
корен пащърнак
морков
червена пиперка
червено зеле
зелени перца от пресен лук
парче тиква
зелена ябълка
портокал
грейпфрут
орехови ядки
бадемови ядки
сушени боровинки
сушени сливи
стафидно грозде






























За дресинга:


зехтин
балсамов оцет
соев сос
сусамов тахан
мед
лобас ( това е сос от нар, който може да намерите в ориент магазините или по-големите търговски вериги )
прясно изцеден портокалов сок





























Приготовление:


Нарежете  зеленчуците и плодовете по различни начини ( ивички, едри резени, шайби, ленти или както на вас ви харесва ), за да контрастират не само цветовете, но и формите им. Салатата е напълно сурова, нищо не минава през термична обработка. Посипете ядките, сушените плодове и зелените лучени перца, а накрая полейте всичко с дресинга.




























Дресинга:


Овкусяването и пропорциите преценете сами, за да ви е вкусно.
Моят дресинг се състои от посочените - зехтин, соев сос, сусамов тахан, балсамов оцет, лобас, прясно изцеден портокал и мед. Постоянно вкусвах, за да добия търсеният от мен вкус.




























Салатата стана  доста  вкусна, витаминозна и внесе чуден колорит на зимната трапеза. Зеленчуците и плодовете, които избрах, посипани с ядки и овкусени с дресинга, си хармонизират идеално. Препоръчвам я на всеки, който не се страхува да експериментира в кухнята.


Да ви е вкусно! 










































Няма коментари:

Публикуване на коментар