сряда, 27 февруари 2013 г.

Пълнена риба Сулка






























Пълнена риба Сулка


Необходими продукти:


1 добре почистена риба Сулка около 1 кг  
5 стръка  копър
3 големи стръка лющян ( девисил )
5 стръка пресен лук
1 кафена чашка олио
1/2 кафена чашка оцет
1 кафена лъжица с връх захар
1/2 кафена лъжица смляна морска сол
2 големи домата
1 люта чушка
100 гр. почистени и натрошени на едро орехови ядки
50 гр. бели стафиди
1 голям лимон























































Приготовление:


*Смесваме в една купа -  олиото, оцета, солта, захарта, ореховите ядки, белите стафиди, наситнения копър, наситнения лющян, лютата чушка, накълцаните лука и само единия домат на дребно.
*С  част от тази смес напълваме коремчето на Сулката, а всичко останало се посипва около нея в тавата.
*Другия домат го режем на дебели шайби.
*Лимона също се нарязва на едро, но на полумесеци.
*Върху самата риба от горната страна се правят разрези на разстояние около 1 см. 
*В тези прорези поставяме лимончетата, а между тях шайби домат.
*Останалите лимончета подреждаме върху плънката.
*Самата Сулка се посолява лекичко, така както е приготвена само от горната страна и поръсваме всичко с тънка струйка олио.
*Печем на 200 градуса до готовност.
*Рибата се сервира като общо блюдо на масата и се разпределя пред хранещите се с част от плънката.

Да ви е вкусно!




























Тази рибка е много вкусна, но и доста костелива така, че внимавайте докато се храните!








































Няма коментари:

Публикуване на коментар