понеделник, 25 февруари 2013 г.

Млечна пилешка супичка






























Млечна пилешка супичка


Необходими продукти:


10 броя пилешки крилца
4 средно големи картофа
1 голям морков
1 глава стар лук
3 стръка зелен лук
олио за готвене
стрит черен пипер на вкус
сол на вкус или готово кубче пилешки бульон
200 мл. прясно мляко
2 супени лъжици брашно
пресен наситнен магданоз при сервиране























































Приготовление:


*Сварете пилешките крилца и отпенвайте непрекъснато по време на варенето, за да се получи бистър качествен бульон.
*Добавете към крилата картофите нарязани на хапки, моркова на шайби, старият лук почистен и цял, а пресните лучени стръкове наситнени.
*Посолете, добавете олио и варете до готовност на зеленчуците.
*Чак сега обезкостете крилцата и върнете месото в бульона.
*Вече може да отстраните  главата стар лук.
*Размийте брашното с млякото и сипете малко от горещия буьон при млечната каша, за да я темперирате, а после върнете всичко към цялата супа. 
*Разбъркайте добре.
*Сервирайте с наситнен магданоз и стрит черен пипер. Добавете и няколко филийки ръжен хляб.

Да ви е вкусно!




























Надявам се супичката да ви допадне. Вкуса е нежен и деликатен благодарение на  прясното
мляко. Горещо ви я препоръчвам.







































Няма коментари:

Публикуване на коментар