понеделник, 18 февруари 2013 г.

Супа с месо от свинско рагу






























Супа с месо от свинско рагу


Необходими продукти:


1 и 1/2 кг. свинско рагу най-вече от котлетни кости с малко месце по тях
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици олио
стрък целина
2 моркова
4-5 картофа
2 домата от консерва
1 кафена лъжичка червен пипер
1 суха люта чушка



























За гарниране на готовата супа може да наръсите наситнени перца от пресен лук или да смесите стрит чесън с оцет, както да капнете малко зехтин. Избора си е изцяло ваш.






























Приготовление:


* Сварете рагуто в подсолена на вкус вода.
* Сварените кости се оставят да изстинат в бульона, след което се слагат за няколко часа в хладилника, за да се отдели мазнината на повърхността.
* Отделената мазнина се отстранява цялата за по-бистър бульон.
* Прецедете течността през цедка и обезкостете рагуто. Върнете отделеното месо при бульона. * Процедурата е необходима, за да се премахнат дребните костички.
* Добавете подправките, олиото, картофите обелени и нарязани на средни кубчета, морковите на търкала и наситнения стрък целина. Изсипете доматите от консерва, като ги намачкате грубо да си пуснат сока.
* Варете супата до готовност на зеленчуците.































* Сервирайте я топла с наситнени пера от зелен лук и поръсете щипка прясно стрит черен пипер за аромат. Поднесете по желание с мачкан чесън в оцет.

Да ви е вкусно!


От семейните ми рецепти.






























































Няма коментари:

Публикуване на коментар