четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Златно, облачно суфле

Златно, облачно суфле


Необходими продукти:


За една порция:
1 бр. или 2  бр. яйца
1 щипка сол
1 или 2 супени лъжици ситно настърган кашкавал
1 щипка черен пипер
1-2 супени лъжички натурална сметана
1 супена лъжица наситнено сурово сушено месо или любим колбас
краве масло за намазване на огнеупорните съдчета, в които ще печете суфлето

Приготовление:


Отделяме белтъците и ги разбиваме с щипка сол на твърд сняг.
В огнеупорна купичка, която сме подмазали обилно с краве масло, поставяме част от белтъка, като образуваме гнездо, в което пък изсипваме парченцата сурово сушено месо. Върху месото поставяме жълтъка, щипка черен пипер и лъжица сметана ( ако искате разбийте леко жълтъка със сметаната и черния пипер, няма да е грешно ). Отгоре жълтъка покрийте с настърган кашкавал, а върху кашкавала образувайте купчинка от белтъка, който остава. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Суфлето е готово за около 2-3 минути, ако пък го печете за 5-6 минути, жълтъка в средата ще се втвърди, което е въпрос на предпочитание.

Сервираме суфлето още докато е топличко, с препечени филийки. Аз си избрах да се насладя на прекрасното жълтъче, топвайки филийката си в него. 


Да ви е вкусно!


Тази рецепта открих в една италианска притурка към старо списание. Малко я карах на догадки с превода, но снимките, които бяха приложени стъпка по стъпка, много ми помогнаха. Добавих си в името на суфлето едно ''златно'', сами виждате колко сходен е загара му с тази думичка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар