сряда, 13 февруари 2013 г.

Празнична солена палачинкова торта





























Празнична солена палачинкова торта


Необходими продукти:


За палачинките;


1 л. прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка захар
5 бр. яйца
брашно за смес с консистенцията на гъста боза
краве масло за намазване






















































Приготовление:


Разбиваме всички продукти в купа без кравето масло. Печем палачинките в много загрят по възможност плитък тиган, лекичко намазан с маслото. Всяка изпечена палачинка намасляваме с кравето масло, за да е свежа и ароматна. 


















































































За различните плънки:


За да има красиви контрасти между редовете и подходящи вкусове съм избрала следните комбинации:
   * 5-6 супени лъжици лютеница + 50-60 гр. едро натрошено сирене
   * 4-5 супени лъжици майонеза + нарязани на много ситни кубчета 1- 2 мариновани краставички + 50-60 гр. шунка на финни лентички
   * 1 пакетче крема сирене ( 130 гр. ) + 2-3 печени и почистени пиперки нарязани на тънки лентички
   * 4-5 супени лъжици майонеза + 1  твърдо сварено и настъргано яйце на едро ренде
   * 1/2 от пакетчето крема сирене + настъргани на ситно ренде мариновани краставички + орехови надробени ядки
   * кашкавал настърган на ситно ренде за обличане по стените на тортата
   * сирене настъргано на ситно ренде за поръсване повърхността на тортата



























За да оформите тортата, започнете да редите ред палачинка, ред от посочените плънки. Редувайте според вашия вкус. Направете я по-висока, на повече редове, за да е красива и по наситена на вкусове. Готовата торта намажете лекичко със смес от крема сирене и майонеза ( 1 кофичка майонеза + 1 пакетче крема сирене ). Покрийте я с кашкавала от страни и направете борд по ръба на тортата.Със сиренето наръсете отгоре.Декорирайте със сварено яйце, печен пипер, мариновани краставички, черни маслини, кашкавал и резени шунка по ваш вкус. 



























Оставете я за няколко часа в хладилника, за да попият палачинките от всички вкусове.
Поднесете резените студени като пред ястие с чаша ''Розе'' или друго вино по ваш избор.

Да ви е вкусно!




























Знам,че много от вас са правили варианти на солена палачинкова торта, аз също съм минала през множество импровизациии, но тази ви я препоръчвам заради чудесно вплитащите се и допълващи вкусове.








































Няма коментари:

Публикуване на коментар