вторник, 12 февруари 2013 г.

Пълнена круша със синьо сирене, ядки, сушени плодове и мед





























Пълнена круша със синьо сирене, ядки, сушени плодове и мед



Необходими продукти:


За една порция  е необходима половин голяма круша
1 супена лъжица натрошено синьо сирене
1-2 лъжици мед
4-5 ядки печено кашу
2 сушени смокини
1 супена лъжица тиквено семе
1 супена лъжица бели стафиди






















































Приготовление:


На крушите, които ще приготвяте оставете дръжките, за да са по-красиви при сервиране. Плодовете се преполовяват и им се изчиства семенника. В образувалата се ямка поставете две малки резенчета от крушата да стърчат, а около тях хаотично разхвърляйте синьото сирене, кашуто, семките и стафидите. Сушените смокини цепнете по височина на кръст, но не до края и разтворете така, че да се образуват цветчета, в които също поставете синьо сирене и стафидка. Едната смокиня подредете върху крушата, а другата до нея. Изпечете плода на 200 градуса. Щом крушата е готова, я подредете в предпочитана от вас чиния, залейте с меда и разпръснете семките и стафидите. 

Да ви е вкусно!






















































Сервирайте с охладено вино, може и пенливо. 


































































Няма коментари:

Публикуване на коментар