понеделник, 11 февруари 2013 г.

Дребни сладки





























Дребни сладки


Необходими продукти:


500 гр. брашно
4 бр. яйца
150 гр. кристална захар
125 гр. краве масло
гъсто сливово сладко за намазване
пудра захар за наръсване
за декорация сушени боровинки, орехови ядки





















































Приготовление:


Омесваме си меко тесто от брашното, яйцата, кристалната захар и маслото. Оставяме го за 10 минути да си почине, а после разточваме лист с дебелина  0,5 см. Изрязваме си малки кръгчета с размерите на монета от 1 лев. Подреждаме ги върху хартия за печене или намаслена и набрашнена тавичка. Върху сладките бучваме по една ядчица  или сушена боровинка, а може да си оставим и без нищо отгоре. Изпичаме ги на 175 градуса, като следим само леко да си променят цвета. Готовите сладки оставяме да изстинат. След това срязваме по хоризонтал всяка една от тях. Намазваме получените медальончета със сливовото сладко и ги слепваме две по две. Най-накрая готовите курабийки се поръсват обилно с пудра захар. 



























Освен, че са мънички, деликатни и хрупкави, те са и трайни. Чудесна добавка са към топлите напитки, като чай, кафе ,мляко или какао.




































Няма коментари:

Публикуване на коментар