сряда, 30 януари 2013 г.

Орехови сладкишчета с орехов крем





























Орехови сладкишчета с орехов крем


Необходими продукти:


За 6 броя сладкишчета  ви трябват:
2 яйца
1/2 чаена чаша кристална захар
1/2 чаена чаша брашно
1/2 пакетче бакпулвер ( 5 гр. )
1 прахче ванилия 
едро начупени орехови ядки
краве масло за намазване на кейкови формички




























За кремчето:


1 яйце
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица краве масло
200 гр. течна натурална сметана
ситно смлени орехи,които се добавят при готовия крем




























Приготовление:


Смесваме на едно място всичко посочено за сладкишчето, без маслото и орехите. Разбиваме добре на пухкав крем.
Намазваме формичките с краве масло ( ако нямате кейкови форми, може да използвате метални чашки или тимбалчета за крем карамел )
Във всяка форма натрошаваме на много едро ореховите ядки, които са около 2 супени лъжици.
Отгоре ги поливаме с 2 супени лъжици от тестото, тоест трябва лекичко да се покрият, без да се пълни съдчето в което ще се пекат.
Подгряваме фурната на 190 градуса и печем.
Готовите сладкишчета се надуват и зачервяват.
Изваждаме ги от формите, за да изстинат и приготвяме ореховия крем.



 


В малка тенджерка разбийте едновременно всички посочени продукти за кремчето, без орехите. Сгответе при непрекъснато бъркане на ниска температура. Щом съдържанието, започне да се сгъстява, значи е готово. Дръпнете от котлона и добавете ситно смлените орехови ядки. 





























Поднесете десерта, като сглобите в чинийка по 2 лъжици от кремчето, а върху него поставите едно сладкишче и завършете композицията  с орехова ядка на върха, леко залепена от капка крем.

Да ви е вкусно!

( Тази импровизация се получи страхотно. След направата на друг сладкиш, ми остана от тестото и се питах какво да приготвя с него. На масата пред мен имаше паничка с орехи и аз не се чудих дълго. А кремчето го направих ,за да освежи самите сладкишчета. )














































Няма коментари:

Публикуване на коментар