понеделник, 28 януари 2013 г.

Патладжани пълнени с месо по Гръцки





























Патладжани пълнени с месо по Гръцки


Необходими продукти:


6 средно големи патладжана
700 гр. свинско едро смляно месо
1 голям домат
1 глава стар чесън
1 глава средно голяма стар лук
около 30 стръкчета магданоз
смлян черен пипер на вкус
смлян сладък бахар на вкус
сол на вкус
кашкавал за наръсване (около200 гр.)




























Приготовление:


Патладжаните се измиват, подсушават и както са с кората се нарязват хоризонтално, за да придобият формата на пантофки.Издълбайте средата им, като оставите борд около 0,5 см.
Капнете във всяка половинка по малко зехтин, колкото да не са сухи, а после поставете в тавичка с издълбаната страна нагоре и запечете във фурната до порозовяване. 
През времето  в което се пекат патладжаните, накълцайте  на ситно издълбаната им среда, магданоза, чесъна и лука. Добавете подправките с месото и запържете всичко в зехтин. Щом месото побелее изсипваме обеления и наситнен домат.Гответе плънката докато се изпари всичката влага от нея и остане на мазнина.
Напълнете плътно патладжанените половинки, а отгоре им наръсете обилно настърган кашкавал.Запечете до златисто и сервирайте с наситнен магданоз.
Ако ви остане плънка може да я използвате като канапе за патладжаните.

Да ви е вкусно!






























Тази рецепта беше една от любимите на татко, макар да я правя  по памет.











































































Няма коментари:

Публикуване на коментар