понеделник, 21 януари 2013 г.

Бутер фунийки с яйца и сирене




























Бутер фунийки с яйца и сирене


Необходими продукти:

800 гр. бутер тесто
4 броя яйца
250 гр.сирене
ким  за наръсване

Приготовление:

Фунийките се приготвят на два етапа.Първо се пекат самите фунийки,а после с пълнежа.
    За да приготвите фунийките нарежете бутер тестото на дълги ленти с ширина не по-голяма от 0,5 см.
    Навийте ги върху метални конуси или ако нямате такива,направете си от няколко пласта алуминиево фолио.
   От една дълга лента бутер тесто става фунийка с височина 6-7 см.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, като внимавате да си сменят съвсем леко цвета,тъй като им предстои второ печене с пълнежа.Оставете ги да изстинат.
    Готовите конусчета напълнете със смес от 3 яйца и сиренето.Поръсете отвора с малко ким и ги намажете с 1 разбито яйце.
Печете на 200 градуса и внимавайте да не ги прегорите.

Да ви е вкусно!





























Рецептата е чиста импровизация,но се получи чудесно с класическите яйца и сирене.




























Няма коментари:

Публикуване на коментар